Menu

2020/3

U bent hier

Blue Minds 2020/3 | CPL Awards 2019

In een notendop

Blue Minds 2020/3 | CPL Awards 2019

Op 13 december 2019 werden voor de tweede keer de CPL Awards uitgereikt: uit een shortlist van 18 inspirerende projecten werden tijdens een feestelijke gala-avond 6 laureaten bekroond.

Van het initiatief van PZ Brussel Hoofdstad Elsene om tieners met diverse achtergronden d.m.v. een stage kennis te laten maken met de werking van de lokale politie (winnaar van de Award voor communicatie- en/of marketingproject) tot het project van FGP Limburg dat een uniform en modern moordbeleid nastreeft (winnaar van de Award voor innovatieproject): het zijn die winnende projecten die in dit nummer van Blue Minds - meer dan verdiend - centraal staan.

Tekst en uitleg bij iedere award, reacties van jury en winnaars, en een voorstelling van de overige genomineerden maken ook van deze (bijzondere) Blue Minds inspirerend leesvoer voor iedereen met interesse in politie en maatschappij.

Artikel in de kijker

Naast de project-awards wordt er traditioneel ook een Lifetime Achievement Award uitgereikt: een bijzondere blijk van waardering voor een politieleider die tijdens zijn of haar loopbaan een buitengewone bijdrage heeft geleverd aan de werking van de Belgische geïntegreerde politie. Tijdens de afgelopen editie van de CPL Awards ontving Fernand Koekelberg deze Lifetime Achievement Award. Een uitstekende reden voor Blue Minds om met hem in gesprek te gaan. Fernand Koekelberg sprak met ons over deze prijs, zijn carrière en hoe hij persoonlijk naar het hedendaagse politielandschap kijkt.

"De mooiste bekroning uit mijn carrière"

Blue Minds 2020/3, dat is ook ...

CPL Talks | "Inhoudelijke pijler, maar ook ruimte voor amusement en fijne netwerkmomenten"  

De voorbije twee edities konden we met de CPL Awards rekenen op een uitstekende gastvrouw. Ex-Miss België Virginie Claes leidde ons professioneel én charmant door de twee avonden. Ook zij blikt met een goed gevoel terug op de afgelopen twee edities.

CPL Talks | "Onze honing is een collector's item geworden"

Het maatschappelijk verantwoord ondernemen wordt al jaren onderschreven door de politiezone Aalter. Het is vanuit die optiek dat het project 'de politiebijen' werd opgestart. En het won er zowaar de Publieksprijs mee op de CPL Awards: "Eerst waren we ontgoocheld, daarna volgde de euforie".

CPL Talks | "De CPL Awards zetten mee de toon voor het toekomstig veiligheidsbeleid"

Jean-Louis Dalle, voorzitter van de Circle of Police Leadership, kijkt met een grote tevredenheid terug op de tweede editie van de CPL Awards. 400 aanwezigen, 43 ingezonden projecten, een combinatie van netwerk en fun en een vlekkeloos verlopen avond: "Het was een topeditie!".

En verder ...

Blue Mind - "And the winner is ..."
CPL Award "Communicatie/Marketing" - De cadetten van POLBRU (PZ Brussel Hoofdstad Elsene)
CPL Award "Duurzaamheid" - GROW (PZ Nivelles - Genappe)
CPL Award "IPS" - Crossborder (FOD Justitie - SAT)
CPL Award "Network /Partnership" - Zorgcentrum na seksueel geweld (PZ Gent)
CPL Award "Innovatie" - Proeftuin Limburg (FGP Limburg)
CPL Award "Integriteit" - Bedrijfscultuur (PZ Brussel Noord)
Blue Snaps - Ook dit waren de CPL Awards
CPL Awards - De niet-genomineerde projecten
CPL Talks - Uitgeverij Vanden Broele, mede-organisator van de CPL Awards

Blue Minds bestellen? Doe het hier!

Blue newsletter