Menu

Publicaties

U bent hier

Onze publicaties

De wet op het politieambt - Commentaar - Editie 2019

In deze publicatie vindt u de vernieuwde wet, telkens voorzien van de nodige toelichting uit samenvattingen, memories van toelichting, voorontwerpen, wetsontwerpen en de coördinatie van de verschillende artikelen gepubliceerd door de Belgische Kamer van Volksvertegenwoordigers.

COL 17/2012 – Een bespreking

De auteur bespreekt op een heldere en toegankelijke manier de inhoud van COL 17/2012, de COL die handelt over het 'respectvol omgaan met de overledene, de mededeling van zijn overlijden, het waardig afscheid nemen en de schoonmaak van de plaats van de feiten, in geval van tussenkomst door de gerechtelijke overheden'.

Minderjarigen en politie: toetsing aan de politiewerking

In 'Minderjarigen en politie - Toetsing aan de politiewerking' verduidelijkt de auteur enkele begrippen uit het jeugdbeschermingsrecht en toetst ze deze aan de politiewerking.

De wet op het politieambt - Commentaar

Dit boek vormt een commentaar op de ‘nieuwe’ wet en bevat alle recente wetswijzigingen.

Financieel Rechercheren

Deze uitgave is een inspiratiebron voor iedereen die zich wil verdiepen in het onderzoeken van financieel-economische misdrijven en meer specifiek voor magistraten bij het instrueren van onderzoeken en bijhorende opdrachten.

Op weg naar een goed proces-verbaal

Dit handige boek schept duidelijkheid over de essentie van het proces-verbaal. Het omvat de nodige tips en voorbeelden om, zonder enige voorkennis, een proces-verbaal te kunnen opstellen.