Menu

BlueConnect - Module Cybercrime

U bent hier

BlueConnect - Module Cybercrime

Deze module ‘cybercrime’ biedt ondersteuning aan eerstelijnsmedewerkers bij het opstellen van een proces-verbaal. Bovendien biedt deze module een overzicht van onderzoeksmogelijkheden ter ondersteuning van recherchediensten, magistratuur en elke politiemedewerker die zich wenst te verdiepen in de materie van cybercrime.

Welke hulp kan ik bieden aan een slachtoffer dat klacht komt neerleggen?

  • Welke vragen moet ik stellen?
  • Wat moet er in het pv komen?
  • Welke onderzoeksdaden kunnen gesteld worden?

Een gespecialiseerd auteur, Kris Engels (PZ Sint-Niklaas) - ondersteund door parketmagistraten -  biedt een antwoord op deze vragen.

Deze praktijkgerichte module is erop gericht probleemoplossend en klantgericht fenomen van cybercrime aan te pakken. Ze is in volle expansie en biedt oplossingen op bovenstaande vragen inzake de verschillende social media (Facebook, Youtube, Skype, Twitter, Whatsapp, Snapchat, maar ook het meer met terrorisme gerelateerde Telegram messenger), diefstal of verlies van een smartphone of computer, wat als een apparaat ontoegankelijk gemaakt werd, enz.

Daarnaast gaat de auteur dieper in de specifieke onderzoeksdaden, de juridische kwalificatie en de elementen die in het proces-verbaal moeten worden opgenomen.

Nog meer weten over BlueConnect - Module Cybercrime?
Cybercriminaliteit is helaas in opmars. Deze module lijkt mij daarom echt essentieel voor elke politiezone
Veerle Van Steenhuyse, Redacteur

Blue newsletter