Menu

Blue News

U bent hier

Met media communiceren kan je leren

Met media communiceren kan je leren

Kan jij je boodschap samenvatten in korte, heldere taal waarbij je zowel verbaal als non-verbaal hetzelfde verhaal vertelt? De deelnemers van de mediatraining voor politiewoordvoerders alvast wel na een intensieve dag training in Antwerpen, Herent en Oostkamp!

Communicatie met de media boezemt velen angst in, zeker als het gaat om het spreken voor een camera. Wat moet je zeggen tijdens een interview? Hoe weet je welke vragen men zal stellen? En belangrijker… Hoe doe je dat in 20 seconden, de gemiddelde tijd dat je krijgt om een “quote” te geven?

Deze vragen werden met veel enthousiasme beantwoord tijdens drie sessies “mediatraining voor politie”, waarbij Bruno De Keyser, programmamaker/journalist voor Kanaal Z en freelance mediatrainer bij Defensie, telkens zes deelnemers meenam in de wereld van de journalistiek.

Zij werden eerst ingeleid in de denkpistes van de media: wat zijn de trends, wat is nieuws, hoe volgen Vlamingen de media (hint: voornamelijk online!) en hoe ga je daar best mee om? Deze toelichting leidde quasi onmiddellijk de praktijk in, namelijk de concrete aanpak van een aantal thema’s die de deelnemers op voorhand hadden voorbereid. Iedereen behandelde voor de camera twee realistische onderwerpen die aansluiten bij hun dagelijkse werkomgeving, zaken die ze in de echte wereld ook zouden kunnen voorgeschoteld krijgen.

Bruno De Keyser gaf de juiste tips, stuurde bij, en speelde vooral de aartsmoeilijke, kritische journalist. Niet om de deelnemers af te schrikken voor de realiteit, maar vooral zodat zij bij het eerstvolgende interview zouden denken: “oef, dit is eigenlijk toch net iets makkelijker dan tijdens mijn opleiding!”.

Concreet: een geslaagde dag waardoor verschillende mensen er naar uitkijken om zichzelf binnenkort terug te zien / te horen of te lezen in de media!