Menu

Blue News

U bent hier

Een CPL Award is duidelijk gegeerd: maar liefst 43 projecten ingediend!

Een CPL Award is duidelijk gegeerd: maar liefst 43 projecten ingediend!

Talent, creativiteit, partnerschap en vriendschap… dat zijn de sleutelwoorden van de CPL Awards, het tweejaarlijks galafeest dat de Circle of Police Leadership (CPL) organiseert in samenwerking met Uitgeverij Vanden Broele. De eerste editie in 2017 was zeer geslaagd, deze van 2019 lijkt goed op weg om het nóg beter te doen. Maar liefst 43 projecten verdeeld over 6 domeinen mocht de organisatie ontvangen! Op 13 december 2019 kennen we de winnaars…

Mensen die bij de politie ‘buitengewoon’ zijn of politiezones en componenten van de Federale Politie die opmerkelijke projecten realiseerden, worden tijdens dit galafeest bekroond met een CPL Award.  Dergelijke prestigieuze avond vraagt om een stijlvol kader. De 2de editie, die doorgaat op 13 december 2019, vindt daarom plaats in het charmevol kasteelhotel op de domeinen van het Martin’s Chateau du Lac in Genval.

Elk CPL-lid, lokaal politiekorps, component van de Federale Politie of geprivilegieerde interne of externe veiligheidspartner kon een voorstel indienen tot 16 september 2019 met als absolute voorwaarde dat de Federale en/of de Lokale Politie steeds een toonaangevende actor was bij het ingediende voorstel/project  - Jean Louis Dalle, nationaal CPL-voorzitter

6 Awards, één ‘Life Time Achievement’ én de publieksfavoriet!

De eerste zes awards betreft projecten en concrete realisaties over een periode van 2 jaar (2018-2019) binnen een specifiek domein. Deze domeinen zijn:

  1. Award voor het ‘Communicatie- en marketingproject’ van het jaar
  2. Award voor het ‘Meest duurzame project’ van het jaar
  3. Award voor het beste ‘IPS-project’ van het jaar’ (i.s.m. FBI NAA)
  4. Award voor het beste ‘Netwerk- en partnershipproject’ van het jaar
  5. Award voor het beste ‘Innovatieproject’ van het jaar
  6. Award voor het beste ‘Integriteitsproject’ van het jaar   


Verder is er ook waardering en erkenning voor één politieleider die tijdens zijn/haar loopbaan een buitengewone bijdrage heeft geleverd aan de werking van de Belgische geïntegreerde politie. Deze man/vrouw wordt met een ‘Lifetime Achievement Award’ bedankt.

Last but not least zal bij de uitreikingsceremonie ook het publiek worden gehoord en dit door een heuse ‘live-stemming’ die in goede banen wordt geleid door Nadja De Smet, sociale media strateeg en oprichtster van socialemediaburo.be. De gasten kiezen uit de resterende genomineerden, die nog geen award konden bemachtigen, de Publiekprijs. Het blijft dus tot het laatste moment spannend!

18 projecten weerhouden 

De onafhankelijke jury, samengesteld uit 5 CPL-leden van het Awards-comité en 5 externe experten op vlak van communicatie, veiligheid en maatschappij zullen de komende weken niet stilzitten. In totaal werden er 43 projecten ingediend, waarvan de jury op basis van een aantal criteria 18 projecten – 3 per award – heeft weerhouden. Diezelfde jury zal beslissen wie huiswaarts mag keren met de felbegeerde CPL-Award en uiteraard… eeuwige roem!