Menu

Blue News

Vous êtes ici

De vier winnaars van de Smart Policing Hackathon

De vier winnaars van de Smart Policing Hackathon

Na drie dagen intensief “hacken” en nagelbijtend afwachten, zijn de winnaars van de Smart Policing Hackathon bekendgemaakt. De winnende teams bedachten elk een innovatieve oplossing voor vier uitdagingen die opduiken tijdens de dagelijkse werking van de politie, opsporing en onderzoek, interactie met de burger, en de selectie en training van rekruten. We zetten de winnende projecten kort in de kijker.

 

  • Smart Operation: Bij verkeershandhaving komt veel kijken, zoals voorkennis, formulieren en betaalterminals. Team Vanden Broele bedacht daarom BlueTraffic: een app die de flow van verkeershandhaving sneller, slimmer en volledig digitaal maakt. Dankzij slim gebruik van kennis en een doorgedreven integratie in FOCUS is deze app de gedroomde ondersteuning voor verkeersspecialisten en niet-specialisten op het terrein.

 

  • Smart Investigation: Team Arinti stelde vast dat de data die de Federale Politie genereert niet altijd even efficiënt gebruikt wordt. Daar brengt hun oplossing, Tafuta, verandering in. Tafuta is een cognitieve zoekmotor en “Graph Analytics Tool”. Wat betekent dit voor medewerkers van de politie? Een zoekervaring die aan Google doet denken, waarbij de technologie documenten begrijpt, tekst interpreteert en informatie doorzoekbaar maakt.

 

  • Smart Interaction: Team Criminal Records stelde vast dat jongeren die in contact komen met criminaliteit vaak moeilijk hun weg vinden naar de politie. Hun “Okay”-app maakt het makkelijker voor jongeren om problemen aan te geven, bijvoorbeeld door hen meteen in contact te brengen met de juiste politiemedewerkers.

 

  • Smart Selection & Training: Hoe maak je de Federal Computer Crime Unit aantrekkelijk voor jonge talenten? Team IT Crowd bouwde een CTF-platform waarop de FCCU forensische en stenografische uitdagingen kan plaatsen. Zo intrigeert de FCCU mogelijke rekruten met het juiste profiel, en kan ze makkelijk een waaier aan praktische vaardigheden testen.

 

De Smart Policing Hackathon is een initiatief van de geïntegreerde politie in samenwerking met VIAS Institute en EY. Meer weten? U leest er alles over in Blue News (https://www.blueconnect.be/nl/highlight/74029018386534857) of op de website van de Federale Politie (https://police-hackathon.be/en/).

Blue newsletter