Menu

Blue News

U bent hier

Geen haast om uw wagen nog vóór autovakantie te laten keuren

Geen haast om uw wagen nog vóór autovakantie te laten keuren

Als u binnenkort op autovakantie vertrekt naar het buitenland, kunt u uw keuringsafspraak uitstellen tot na de reis. Tenminste als uw wagen gekeurd had moeten worden tussen 13 maart en 3 juni. De geldigheid van het keuringsbewijs voor die voertuigen is immers verlengd tot en met 4 november 2020. Mogelijke vragen bij buitenlandse (politie-)controles kunt u opvangen met het drietalig document voor (inter)nationale verplaatsingen.

Dat document beschrijft in 3 talen (Nederlands, Engels en Frans) de Vlaamse coronamaatregelen voor o.a. de technische keuring, vakbekwaamheid (code 95), het vervoer van gevaarlijke goederen over de weg (ADR) en de keuring van een tachograaf en snelheidsbegrenzer. Daarnaast heeft het document geen wettelijke waarde.

Uw eigen verantwoordelijkheid

Houd er rekening mee dat u zelf verantwoordelijk blijft voor de staat van uw voertuig en dat u dus zelf moet afwegen of het veilig is om ermee op de weg te rijden of op reis te vertrekken. Zijn er duidelijke gebreken? Hebt u twijfels over de veiligheid? Ga dan in eerste instantie langs bij uw garagist

Blue newsletter