Menu

Blue News

U bent hier

Wordt de politie prioritair gevaccineerd?

Wordt de politie prioritair gevaccineerd?

In een hoorzitting in de Kamer hebben Marc De Mesmaeker (commissaris-generaal van de federale politie), Nicolas Paelinck (voorzitter van de vaste commissie van de lokale politie) en Anke Stakenborg (voorzitster van de Taskforce GPI) ervoor gepleit dat de politie, en dan vooral de politiemannen en -vrouwen op het terrein, naar voor geschoven worden in de rangorde van de vaccinaties.

De coronacrisis heeft een grote impact gehad op de werking van de politie, die vaak op de eerste lijn staat tijdens de handhaving. Voor politiemannen en -vrouwen op straat is het niet altijd makkelijk om zelf de maatregelen na te leven, bijvoorbeeld bij spuwincidenten. Daarom vragen Marc De Mesmaeker, Nicolas Paelinck en Anke Stakenborg om politiemensen op het terrein bij de vaccinatiecampagne prioriteit te geven. De Mesmaeker beseft dat de voorrang ligt bij de eerstelijnszorg, maar hij gelooft ook dat het in het algemeen belang is dat de geïntegreerde politie als essentieel beschouwd wordt. 

Momenteel is de vaccinatie van de politie gepland voor april. U vindt meer informatie over de nationale vaccinatiestrategie op https://www.info-coronavirus.be/nl/news/vaccin-strategie-0312/ en op BlueConnect. 

Blue newsletter