Menu

Blue News

U bent hier

VERKEER – “All For Zero”: publieksraadpleging moet zorgen voor minder verkeersdoden

VERKEER – “All For Zero”: publieksraadpleging moet zorgen voor minder verkeersdoden

Vicepremier en minister van Mobiliteit Georges Gilkinet heeft een grote publieksraadpleging gelanceerd. Met een online enquête en burgerpanels geeft hij iedereen de kans om ideeën in te sturen die de verkeersveiligheid kunnen verbeteren.  

Tussen 2001 en 2019 daalde het aantal verkeersdoden per jaar van 1500 naar 640. Die positieve trend wil Georges Gilkinet nu kracht bijzetten:

"Het is de ambitie van de federale regering om de verkeersveiligheid nog verder te verbeteren. Helaas gebeuren er elke week nog te veel tragedies op onze wegen, te veel mensen verliezen het leven, te veel gezinnen worden kapotgemaakt. Onze ambitie is duidelijk: geen enkele verkeersdode. Om die 'All For Zero' waar te maken, wil ik elke Belg aansporen, door een participatieve aanpak van verkeersveiligheid. En daar starten we vandaag mee!"

De online enquête startte op 7 juli 2021 en zal open blijven tot 30 september 2021. In september vinden er ook fysieke burgerpanels plaats die drie thema’s zullen bespreken: 

• Samen op weg: hoe kunnen we de openbare ruimte veilig maken en tegelijk rekening houden met ieders noden?

• Risicogedrag: waarom brengen we onszelf en anderen in gevaar?

• Recidive, sancties en controles: welke sancties zijn passend voor mensen die (herhaaldelijk) fouten maken?

De conclusies zullen de aanzet vormen voor een “Federaal Verkeersveiligheidsplan” dat in het najaar van 2021 uitgewerkt zal worden. 

Meer info: www.all-for-zero.be

Bron: https://news.belgium.be/nl/all-zero-georges-gilkinet-geeft-burgers-het-woord-over-verkeersveiligheid 

Blue newsletter