Menu

Blue News

U bent hier

Een heldere kijk op de WPA, dankzij de nieuwste editie van "De Wet op het Politieambt - Commentaar"

Een heldere kijk op de WPA, dankzij de nieuwste editie van

De nieuwe editie van ‘De Wet op het Politieambt - Commentaar’ is er. Stefan Welvaert en Mario Van den Bosch actualiseerden dit belangrijke commentaarwerk met alle aanpassingen en wetswijzigingen tot en met 3 mei 2021. Zo werd de bespreking van de algemene regelgeving rond het gebruik van bodycams door politiediensten uitgebreid met het advies van het Controleorgaan op de politionele informatie. In het deel over de verschillende fouilleringen werd een samenvattende tabel ingevoegd die een duidelijk overzicht geeft van de regelgeving.

Ook de toelichting met betrekking tot de bestuurlijke arrestatie (en de rechten die eraan gekoppeld zijn) werd gevoelig uitgebreid. Verder lichten de auteurs belangrijke wijzigingen toe rond het boeien van personen, het gebruik van vuurwapens tegen personen, de ondersteunende rol van het administratief en logistiek kader bij informatiebeheer, de vorm en voorwaarden van de opdrachten door agenten van de politie,…

Steeds up to date

Abonnees van BlueConnect - Basismodule hebben toegang tot de online editie van deze uitgave, die regelmatig wordt geactualiseerd. Deze online editie is verrijkt met nuttige links naar andere relevante inhoud in BlueConnect, zoals wetgeving en interactieve procedures. Meer info: www.blueconnect.be of info@blueconnect.be.

Dit boek raadplegen in BlueConnect – Basismodule
Bestel hier de gedrukte editie van het boek

Blue newsletter