Menu

Blue News

U bent hier

Blue Minds 2022/05 | Het politielandschap op een andere schaal?

Blue Minds 2022/05 | Het politielandschap op een andere schaal?

De vrijwillige fusie van de politiezones Klein-Brabant en Mechelen-Willebroek: hoe zit het met de financiële afspraken? De gemeentelijke fusie van Borsbeek en Antwerpen: wat zijn de gevolgen voor de toekomst van de politiezone Minos? De fusie van de politiezones Binche-Anderlues en Lermes: wat waren de belangrijkste stappen en kritische succesfactoren in het fusieproces? Het schaalvergrotingsdebat van de politiezones: welke kanttekening kan er geplaatst worden bij het vrijwillige karakter van schaalvergroting? Samenwerkende organisaties: waarom inzetten op bewust en bekwaam samenwerken?

De antwoorden op deze en vele andere vragen leest u in Blue Minds 2022/05, dat helemaal in het teken staat van de (de)fusie van politiezones.

Bijdragen van o.a. Koen Van Poucke (politiezone Regio Puyenbroeck), Jan Van de Vreken (politiezone Klein-Brabant), Siegfried Mertens (politiezone Minos), Philippe Stratsaert (politiezone Lermes), Laurent Raspe (politiezone Binche-Anderlues), Carl Decaluwé (gouverneur West-Vlaanderen), Tom Nulens (Agentschap Binnenlands Bestuur), Jeroen Windey (Agentschap Binnenlands Bestuur) en Patrick Kenis (Tilburg University) maken van deze Blue Minds onmisbaar leesvoer voor iedereen met interesse in politie en maatschappij.

Meer info over dit nummer?

Lees hier het artikel 'Gemeentefusies als hefboom voor schaalvergroting van politiezones'

 

Blue newsletter