BlueConnect is een online bibliotheek van Vanden Broele

Verhoging van het aantal kansen in de selectieprocedure voor de extern aangeworven leden van het operationeel kader van de politiediensten

Personen die wensen toe te treden tot het operationeel kader van de politiediensten dienen enerzijds te voldoen aan de algemene toelatingsvoorwaarden en anderzijds te slagen in de selectieprocedure. Voorts wordt ten aanzien van de kandidaat ook een moraliteitsonderzoek gevoerd.

Sinds 8 december 2022 is het mogelijk om vijf maal deel te nemen aan de selectieprocedure. Hierdoor zullen kandidaten die in het verleden reeds drie maal de selectieprocedure hebben doorlopen, maar niet slaagden en normaliter definitief van deelname uitgesloten waren, na verloop van zes jaar na de laatste deelname alsnog twee extra kansen krijgen.

Judith Colle en Sandra Tuypens verduidelijken deze wetswijziging, die op 28 november 2022 gepubliceerd werd in het Belgisch Staatsblad. Deze bespreking is exclusief voor abonnees van BlueConnect > Basismodule.

Deel deze update via LinkedIn
Deel deze update via Facebook
Deel deze update via Twitter
Deel deze update via e-mail

Al onze nieuwsberichten in uw mailbox?

Schrijf u in op onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe regelgeving, relevante actualiteit, niet te missen opleidingen en studiedagen, ...