BlueConnect is een online bibliotheek van Vanden Broele

De recentste actualiteitsartikels over het sociaal en administratief statuut voor de GPI: een korte samenvatting

In de voorbije weken verschenen verschillende actualiteitsartikels over het administratief en sociaal statuut van personeelsleden van de Geïntegreerde Politie in BlueConnect > Module Basis. Zo bleef u moeiteloos op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen rond dit onderwerp.

Hebt u er toch eentje gemist? Geen nood, we zetten de artikels hier even op een rijtje:  

Om te worden toegelaten tot de selectieproeven in het raam van de bevordering naar een hoger kader of een hoger niveau dienen een aantal voorwaarden te worden vervuld, o.a. de anciënniteitsvoorwaarde. Op 19 juli 2023 werd een wijziging aan deze voorwaarde gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad.

Op 26 juli 2023 verscheen het koninklijk besluit in het Belgisch Staatsblad dat voorziet in de geleidelijke afbouw van het stelsel van de non-activiteit voorafgaand aan de pensionering (NAVAP) vanaf 1 oktober 2023.

In uitvoering van het sectoraal akkoord werd besloten de basisopleiding van het gespecialiseerd middenkader te hervormen om de opleiding nauwer te laten aansluiten bij de noden op het terrein, de inhoud eenvoudiger te kunnen aanpassen en de personeelsleden sneller inzetbaar te maken. Deze vernieuwde opleiding trad reeds in werking op 1 maart 2023. De eerste promotie kan intussen dus al proeven van de vernieuwde aanpak.

Deze (en vele andere) artikels zitten exclusief in de Module Basis van BlueConnect.

Meer info | vrijblijvende demo/offerte over de Module Basis?

Deel deze update via LinkedIn
Deel deze update via Facebook
Deel deze update via Twitter
Deel deze update via e-mail

Al onze nieuwsberichten in uw mailbox?

Schrijf u in op onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe regelgeving, relevante actualiteit, niet te missen opleidingen en studiedagen, ...