BlueConnect is een online bibliotheek van Vanden Broele

Cyberveiligheid: Hoe vergrendel je je smartphone?

Onze smartphone bevat heel wat informatie. Daarom is het belangrijk om hem goed te beveiligen in geval van verlies of diefstal. Olivier Bogaert, commissaris gespecialiseerd in cyberveiligheid, geeft enkele tips in dit verband.


Onze smartphone bevat heel wat persoonlijke informatie. Om hem te beschermen, is een goede vergrendeling daarom absoluut noodzakelijk. "De eerste gsm's maakten ons vertrouwd met pincodes van 4 tekens. En aangezien de makers van onze smartphones ons de mogelijkheid bieden, is het wenselijk er enkele cijfers aan toe te voegen en minstens 6 tekens te gebruiken. In de Androidomgeving kun je zelfs tot 17 tekens gebruiken", legt Olivier Bogaert uit.

Om de code te onthouden, kun je je baseren op een belangrijke gebeurtenis in je leven, maar vermijd wel je geboortedatum of postcode omdat die voor de hand liggende informatie op het internet te vinden kan zijn … "En verder is er het patroon. Ook dit moet voldoende complex zijn. Maak bijvoorbeeld geen patroon met de eerste letter van je voornaam of familienaam. Je kiest het best een combinatie van twee letters die minstens 8 punten van het patroon verbinden", voegt onze specialist eraan toe.

Denk eraan!

Belangrijke voorzorgsmaatregel: je kunt de functie die het patroon zichtbaar maakt of de code die je invoert deactiveren via de beveiligingsinstellingen van je telefoon. "Hou er altijd rekening mee dat iemand in het openbaar vervoer of op restaurant je kan observeren en die informatie kan memoriseren.

Tot slot nog een laatste tip om niet te vergeten, zowel voor de hygiëne als voor de veiligheid: "Maak regelmatig het scherm van je smartphone schoon, want de achtergelaten sporen kunnen helpen de sleutel te geven, zeker als je het vergrendelpatroon gebruikt", besluit onze expert.

Meer weten?

 

Deel deze update via LinkedIn
Deel deze update via Facebook
Deel deze update via Twitter
Deel deze update via e-mail

Al onze nieuwsberichten in uw mailbox?

Schrijf u in op onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe regelgeving, relevante actualiteit, niet te missen opleidingen en studiedagen, ...