BlueConnect is een online bibliotheek van Vanden Broele

Lang aangekondigde 'Wet om Justitie menselijker, sneller en straffer te maken' gepubliceerd - Wat verandert er allemaal voor de politie?

Afgelopen vrijdag werd de langverwachte 'Wet om Justitie menselijker, sneller en straffer te maken III' gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad. Deze wet verandert heel wat wetgeving (WPA, Strafwetboek, Wetboek van Starfvordering,...) die cruciaal is voor het functioneren van de politie.

In het artikel 'Vijf nieuwe wapens in de strijd tegen criminaliteit' licht Team Justitie een aantal van deze nieuwigheden voor de politie toe.

Heel specifiek heeft de wet ook de repressieve witwaswetgeving aangepast. Dit was noodzakelijk om de Belgische regelgeving in lijn te brengen met een Europese Richtlijn. De nieuwe wetgeving vervangt voornamelijk de fiscale ontsnappingsclausule. In het artikel 'Witwaswetgeving in lijn gebracht met Europese Richtlijn' gaan we hier in BlueConnect | Module Basis dieper op in.

Een aantal artikels uit de wet zijn meteen van kracht, de meeste treden in werking op 5 februari.

Deel deze update via LinkedIn
Deel deze update via Facebook
Deel deze update via Twitter
Deel deze update via e-mail

Al onze nieuwsberichten in uw mailbox?

Schrijf u in op onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe regelgeving, relevante actualiteit, niet te missen opleidingen en studiedagen, ...