BlueConnect is een online bibliotheek van Vanden Broele

Voor u ontleed... Het nieuwe Strafwetboek

De Kamer van Volksvertegenwoordigers heeft op 22 februari 2024 het nieuw Strafwetboek goedgekeurd. Ons land heeft zo voor het eerst sinds 1867 een volledig vernieuwd strafrecht. Naast een vereenvoudigde structuur werd er ingezet op een breder arsenaal om effectiever te straffen, een betere opvolging van daders met psychiatrische stoornissen, nieuwe strafbaarstellingen en strafverzwaringen voor onder andere intrafamiliaal geweld, seksueel geweld en terrorisme.

In BlueConnect vindt u heel wat info terug over de inhoud van het nieuwe Strafwetboek en meer bepaald over wat er precies gewijzigd is:

Het persbericht van Team Justitie dat beknopt de essentiële wijzigingen weergeeft

Een bijdrage van Oscar Boban (FGP Antwerpen) dat meer gedetailleerd het nieuwe Strafwetboek analyseert

 

Deze bijdragen maken deel uit van BlueConnect | Module Basis. Hierin vindt u nuttige informatie en hands-on inspiratie over de werking en de organisatie van de politie, gebundeld in één thematische module, waarbij praktische kennis en gebruiksvriendelijke features hand in hand gaan.

Deel deze update via LinkedIn
Deel deze update via Facebook
Deel deze update via Twitter
Deel deze update via e-mail

Lees meer in BlueConnect

Al onze nieuwsberichten in uw mailbox?

Schrijf u in op onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe regelgeving, relevante actualiteit, niet te missen opleidingen en studiedagen, ...