BlueConnect is een online bibliotheek van Vanden Broele

U denkt dat u drugsafval hebt gevonden – wat nu?

U komt op een plaats waar afval werd gedumpt, maar hoe kunt u weten of het gaat om drugsafval? Wie moet u in dat geval verwittigen? Welke maatregelen moet u nemen? En hoe vindt u als politiemedewerker sporen die leiden naar de productieplaats van de drugs? Op dumpplaatsen kunt u heel wat aanwijzingen en sporen vinden die leiden naar verdachten, als u weet waar u op moet letten.

U vindt het antwoord op deze praktische vragen nu in BlueConnect | Module Basis, in het boek 'Van sluikstort naar drugslabo'. Aan de hand van een helder overzicht van de productiemethodes, de gebruikte chemicaliën, de hardware en het resterende afval legt auteur Ivan Van Parijs uit waarom dump- en productieplaatsen zo gevaarlijk zijn en welke veiligheidsmaatregelen u moet respecteren. Ook de impact op het milieu komt aan bod.

‘Van sluikstort tot drugslabo’ is een praktische handleiding voor iedereen die geconfronteerd wordt met dump- en productieplaatsen van drugs. Dankzij dit boek antwoordt u voortaan dus ook met kennis van zaken op vragen van gemeenschapswachten, boswachters, ambtenaren van Natuur en Bos, brandweerlieden, personeel van de ruimdiensten of afvalintercommunales en natuurliefhebbers.

 

Heeft uw politiezone een abonnement op BlueConnect > Module Basis? Maak dan vandaag nog van de sluikstorten in uw zone een middel om de productie van drugs in te perken, te ontraden en te voorkomen.

Deel deze update via LinkedIn
Deel deze update via Facebook
Deel deze update via Twitter
Deel deze update via e-mail

Lees meer in BlueConnect

Al onze nieuwsberichten in uw mailbox?

Schrijf u in op onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe regelgeving, relevante actualiteit, niet te missen opleidingen en studiedagen, ...