BlueConnect is een online bibliotheek van Vanden Broele

BlueConnect | Module Tucht, deontologie en integriteit

Nuttige informatie en hands-on inspiratie voor een slimme aanpak van integriteitskwesties en tuchtdossiers, gebundeld in één thematische module, waarbij praktische kennis en gebruiksvriendelijke features hand in hand gaan.

Module Tucht, deontologie en integriteit in een notendop

Middel 1Donut Blueconnect

BlueConnect - Module Tucht, deontologie en integriteit biedt nuttige informatie en hands-on inspiratie over alle actuele aspecten van de tuchtmaterie: tuchtstatuut, tuchtwet, ordemaatregelen, voorafgaand onderzoek, kennisgeving van de beslissing, voorlopige schorsing, ...

Middel 1Donut Blueconnect

BlueConnect - Module Tucht, deontologie en integriteit combineert praktische kennis en gebruiksvriendelijke features (zoals een innovatieve wetgevings- en rechtspraakdatabank) voor een slimme aanpak van integriteitskwesties via de tuchtprocedure, de deontologische code of nog de functioneringsnota.

Middel 1Donut Blueconnect

Specialisten Kris Croonen, Luc Geens, Peter Verheyden en Koen Van Parys houden u op de hoogte van de meest recente (rechtspraak)evoluties en interpretaties, onmisbaar voor de goede afloop van ieder tuchtdossier.

Middel 1Donut Blueconnect

Zowel voor tuchtspecialisten als voor medewerkers die slechts sporadisch met tuchtdossiers te maken krijgen, dankzij informatie en inspiratie waar ook niet-juristen meteen mee aan de slag kunnen.

Middel 1Donut Blueconnect

Vind via trefwoorden alle relevante rechtspraak terug, klik door naar een toegankelijke bespreking van een arrest, raadpleeg meteen extra info in een digitaal boek en download een bijhorend modeldocument.

De onmisbare metgezel voor een slimme aanpak
van integriteitskwesties en tuchtdossiers ...

... bijvoorbeeld wanneer u zich goed geïnformeerd en met kennis van zaken wilt verzetten tegen een beroep tegen een tuchtbeslissing.

... bijvoorbeeld wanneer u op relevante rechtspraak moet kunnen terugvallen voor een optimale voorbereiding van een procedure voor de Raad van State.

BlueConnect - Module Tucht, deontologie en integriteit bevat o.a.
deze gebruiksvriendelijke features en praktijkgerichte kennis:

Rechtspraak

Rechtspraak

Alle belangrijke en bepalende arresten van de Raad van State rond tucht, deontologie en integriteit, voorzien van handige beknopte samenvattingen en – indien relevant – van bevattelijke commentaar.

Wetgeving

Een snelle toegang tot alle relevante wetten, omzendbrieven, besluiten, ... die de tuchtreglementering en de tuchtprocedure vormgeven. Inclusief handige extra's, zoals de mogelijkheid om versies van wetgeving te vergelijken.

Wetgeving
Digitale boekenplank

Digitale boekenplank

De digitale edities van de boeken "Eerste hulp bij tucht" en "Het tuchtstatuut - De deontologische code", die u moeiteloos door de geldende regelgeving en de belangrijkste aandachtspunten van de tuchtmaterie gidsen.

Modellen

Een uitgebreide verzameling modeldocumenten en -formulieren, voorzien van duiding en handige instructies. Gemakkelijk te downloaden en te gebruiken.

  • Modeldocument "Praktische informatie voor de vooronderzoeker"
  • Modeldocument "Aanduiding voorafgaand onderzoeker"
  • Modeldocument "Herplaatsing (in afwachting van tucht)"
  • Modeldocument "Voorstel voorlopige schorsing"
  • Modeldocument "Inleidend verslag in een tuchtdossier"
  • ...
Modellen
Vragen en antwoorden

Vragen en antwoorden

Duidelijke antwoorden op concrete vragen uit de praktijk. Of stel uw eigen vragen en krijg betrouwbare antwoorden van onze tuchtexperten, rechtstreeks in uw mailbox.

Een uitgebreide rondleiding door BlueConnect - Module Tucht, deontologie en integriteit?

Krijg meer uitleg over de troeven, features en inhoud waar u zelf meer over wilt weten.

Ontdek de andere e-learnings en themamodules van BlueConnect

E-learning Internationale Politionele Samenwerking (IPS)

De online en interactieve cursus voor iedere politiemedewerker die snel en efficiënt kennis wil verwerven of opfrissen over alle relevante facetten van internationale politiesamenwerking.

E-learning Camerawetgeving voor politiediensten

De online en interactieve cursus voor iedere politiemedewerker die nieuwe of extra kennis wil vergaren, opfrissen of bijschaven rond de hoofdlijnen van de camerawetgeving.

Module E-learning Overheidsopdrachten

De online en interactieve cursus voor iedere politiemedewerker die de nodige basiskennis wil verwerven of opfrissen om snel met overheidsopdrachten van start te kunnen gaan.

Module Basis

Nuttige informatie en hands-on inspiratie over de werking en de organisatie van de politie, gebundeld in één thematische module, waarbij praktische kennis en gebruiksvriendelijke features hand in hand gaan.

Module Verkeer

Nuttige informatie en hands-on inspiratie voor een slimme aanpak van integriteitskwesties en tuchtdossiers, gebundeld in één thematische module, waarbij praktische kennis en gebruiksvriendelijke features hand in hand gaan.

Module Financiën en Logistiek

Nuttige informatie en hands-on inspiratie over boekhouding, financiën, logistiek en overheidsopdrachten, gebundeld in één thematische module, waarbij praktische kennis en gebruiksvriendelijke features hand in hand gaan.

Module Blue Minds online

Het volledige online archief van Blue Minds, en dus een onmisbare inspiratiebron op het raakvlak van politie en maatschappij, voor iedere medewerker die wil helpen om richting te geven aan onze politiediensten.