BlueConnect is een online bibliotheek van Vanden Broele

De uitgavenprocedure: mogen interne verschuivingen binnen de kredietgroep?

"Mogen we bij de politie enkel interne verschuivingen in de uitgaven doen binnen dezelfde rubriekgroep (bijvoorbeeld van 330/123-06 naar 330/123-11) of mogen we ook interne verschuivingen doen binnen de kredietgroep (bijvoorbeeld van 330/124-05 naar 330/126-01)?"

 

Bij de politie mogen verschuivingen in de uitgaven van de gewone dienst binnen het geheel van de kredieten die dezelfde functionele code dragen, beperkt tot de eerste drie cijfers, en die behoren tot dezelfde economische groep.

De economische groepen in de uitgaven van de gewone dienst zijn:

  • Personeel
  • Werkingskosten
  • Overdrachten
  • Schuld

In het voorbeeld in de vraag mag er dus verschoven worden tussen 330/123-06, 330/124-05 en 330/126-01, omdat dat allemaal uitgavenartikels zijn van de economische groep “werkingskosten”.

In de buitengewone uitgaven bestaat dergelijke mogelijkheid tot verschuiven niet.

 

>> Worstelt u met vragen zoals deze? U vindt het antwoord in Anne Minsarts 'Financiën van de politie- en hulpverleningszones', exclusief beschikbaar via BlueConnect > Module Financiën en Logistiek. 

Ga naar de website van BlueConnect voor meer informatie over de Module Financiën en Logistiek of boek meteen een gratis demo.  

Deel deze update via LinkedIn
Deel deze update via Facebook
Deel deze update via Twitter
Deel deze update via e-mail

Lees meer in BlueConnect

Al onze nieuwsberichten in uw mailbox?

Schrijf u in op onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe regelgeving, relevante actualiteit, niet te missen opleidingen en studiedagen, ...