BlueConnect is een online bibliotheek van Vanden Broele

Agressie tegen publieke dienstverleners onder de loep, in het nieuwe nummer van Blue Minds

Binnenkort in de brievenbus van Blue Minds-abonnees, nu al in BlueConnect (via de link hieronder): het gloednieuwe nummer van Blue Minds, dat de complexiteit van agressie tegen publieke dienstverleners vanuit diverse invalshoeken benadert.

Blue Minds 2023/4

Met welke vormen van agressie worden politiemedewerkers dagelijks geconfronteerd, wat zijn de oorzaken van dat geweld en hoe kunnen politiekorpsen, als lerende organisaties, zich aanpassen aan die veranderende omgeving?

Niet alleen politiemensen zijn slachtoffer van agressie: hoe ervaren eerstelijnswerkers van de brandweer, het openbaar vervoer en de medische sector de vele confrontaties met verschillende vormen van geweld?

Wat leert een slachtofferenquĂȘte van het Vias institute ons over de grootte van het probleem van agressie tegen ambulanciers, brandweerlui en spoeddienstpersoneel?

Wat is er nodig om tot een uniform beleid rond geweld tegen politie te komen, en waarom is wetenschappelijk onderzoek daarbij zo belangrijk?

De antwoorden op deze en vele andere vragen leest u in Blue Minds 2023/04, dat de complexiteit van agressie tegen publieke dienstverleners vanuit diverse invalshoeken benadert.

> Ontdek meer over en/of lees een gratis artikel uit het nieuwe nummer van Blue Minds

> Lees het nummer in BlueConnect (exclusief voor abonnees)

Deel deze update via LinkedIn
Deel deze update via Facebook
Deel deze update via Twitter
Deel deze update via e-mail

Lees meer in BlueConnect

Al onze nieuwsberichten in uw mailbox?

Schrijf u in op onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe regelgeving, relevante actualiteit, niet te missen opleidingen en studiedagen, ...