BlueConnect is een online bibliotheek van Vanden Broele

BlueConnect | Online bibliotheek voor de politie

Dankzij het samenspel van praktijkgerichte kennis en gebruiksvriendelijke features, een unieke focus op de politie en vrij te combineren e-learnings en themamodules is BlueConnect dé innovatieve informatie- en inspiratiebron voor iedere politiemedewerker die slimmer wil werken.

Achtergrond Hero Image Online Bib Blue

Waarom kiest u voor BlueConnect?

Ga met uw hele korps iedere uitdaging slim aan

Wapen uzelf en uw collega's tegen de uitdagingen van vandaag en morgen. Stel uw eigen korpsbibliotheek samen op maat van uw kennisbehoefte, dankzij de vrij te combineren e-learnings en themamodules.

Bespaar geld

Kies voor een slimme besteding van uw documentatiebudget, dankzij een voordelige abonnementsprijs, een onbeperkte toegang voor alle medewerkers en vrij te combineren e-learnings en themamodules.

Versterk uw kennis

Profiteer mee van de knowhow van het BlueConnect-expertenteam en van een unieke kennisdeling dankzij o.a. partnerships met Circle of Police Leadership (CPL) en Centre for Policing and Security (CPS).

Hou de vinger aan de pols

Blijf moeiteloos op de hoogte van alle ontwikkelingen dankzij de experten van BlueConnect. Zij screenen de belangrijkste bronnen en reiken u het nieuws in behapbare berichten aan.

Werk efficiënter

Beschik altijd en overal over toegang – ook via het intranet van de politie (PORTAL) – tot een innovatieve en informatie- en inspiratiebron met een unieke focus op de politie.

Win tijd

Vind vliegensvlug de gewenste informatie of het gezochte antwoord, dankzij een performante zoekmotor, een gebruiksvriendelijke interface, heldere rubrieken, …

Neem zorgeloos elk vraagstuk onder handen

Vertrouw op betrouwbare kennis die steeds actueel is én op een doorgedreven ondersteuning, zoals de mogelijkheid om uw eigen vragen te stellen aan het BlueConnect-expertenteam.

Scherp uw eigen expertises verder aan

Maak gebruik van de vele handige features (zoals interactieve procedures, e-learning en digitale boeken) die u vlot aan de nodige kennis helpen over camerawetgeving, IPS, tucht, verkeer, ...

Wat vindt u in BlueConnect?

Gebruiksvriendelijke features*

E Learning Icon

Interactieve cursussen die u snel en efficiënt wegwijs maken in o.a. de internationale politiesamenwerking, de camerawetgeving en overheidsopdrachten.

Procedures Icon

Handige interactieve procedures die u stap voor stap van concrete probleemstellingen (over wapens, fouille, verhoor, ...) naar duidelijke oplossingen leiden.

Wetgeving Icon

Een snelle toegang tot alle relevante wetgeving, waar mogelijk gebundeld in thematische wetboeken. Incl. handige extra's, zoals de mogelijkheid om versies van wetgeving te vergelijken.

Magazine Icon

Alle nieuws ter zake, op de voet gevolgd door het BlueConnect-expertenteam, aangereikt in behapbare berichten en verzameld op de startpagina van BlueConnect.

Boeken Icon

Een hele reeks digitale boeken die u moeiteloos door de geldende regelgeving, de laatste evoluties en de belangrijkste aandachtspunten rond een waaier van politiethema's gidst. 

Modellen Icon

Een uitgebreide verzameling modeldocumenten en -formulieren, voorzien van duiding en handige instructies. Gemakkelijk te downloaden en te gebruiken.

Faq Icon

Duidelijke en passende antwoorden op concrete vragen uit de praktijk.

Documenten Icon

Een verzameling diepgravende documenten, met zorg beheerd door het BlueConnect-expertenteam: rapporten, verslagen, dossiers, beleidsnota’s, ...

Rechtspraak Icon

Een selectie van belangrijke en bepalende rechtspraak, voorzien van handige beknopte samenvattingen en – indien relevant – van bevattelijke commentaar.

Tijdschriften Icon

De digitale edities van Blue Minds, het driemaandelijkse tijdschrift voor politie en maatschappij. Inclusief doorzoekbaar online archief.

Antwoorden Icon

De mogelijkheid om uw eigen vragen aan de experten van BlueConnect te stellen. En vooral: de zekerheid om betrouwbare antwoorden te krijgen, rechtstreeks in uw mailbox.

Praktijkgerichte kennis

Van starter tot ervaren collega, van CALog-medewerker tot korpschef: iedereen kan in BlueConnect terecht voor informatie en inspiratie over een waaier van thema’s.

basiswetgeving | camerawetgeving | dierenwelzijn | informatica | internationale politiesamenwerking | interventie | jeugd en gezin | logistiek | management en organisatie | onthaal | overheidsopdrachten | personeel | politionele steun aan slachtoffers | privacywetgeving | recherche en onderzoek | veiligheid en openbare orde | verkeer | wapens en munitie | welzijn op het werk | wijkwerking | ...

* Niet alle features zijn beschikbaar in alle BlueConnect-modules.

De e-learnings van BlueConnect

E-learning Internationale Politionele Samenwerking (IPS)

De online en interactieve cursus voor iedere politiemedewerker die snel en efficiënt kennis wil verwerven of opfrissen over alle relevante facetten van internationale politiesamenwerking. In samenwerking met CGI en CPS.

E-learning Camerawetgeving voor politiediensten

De online en interactieve cursus voor iedere politiemedewerker die nieuwe of extra kennis wil vergaren, opfrissen of bijschaven rond de hoofdlijnen van de camerawetgeving.

E-learning Overheidsopdrachten

De online en interactieve cursus voor iedere politiemedewerker die de nodige basiskennis wil verwerven of opfrissen om snel met overheidsopdrachten van start te kunnen gaan.

De themamodules van BlueConnect

Module Basis

Nuttige informatie en hands-on inspiratie over de werking en de organisatie van de politie, gebundeld in één thematische module, waarbij praktische kennis en gebruiksvriendelijke features hand in hand gaan.

Module Verkeer

Nuttige informatie en hands-on inspiratie over verkeersveiligheid en verkeershandhaving, gebundeld in één thematische module, waarbij praktische kennis en gebruiksvriendelijke features hand in hand gaan.

Module Tucht, deontologie en integriteit

Nuttige informatie en hands-on inspiratie voor een slimme aanpak van integriteitskwesties en tuchtdossiers, gebundeld in één thematische module, waarbij praktische kennis en gebruiksvriendelijke features hand in hand gaan.

Module Financiën en Logistiek

Nuttige informatie en hands-on inspiratie over boekhouding, financiën, logistiek en overheidsopdrachten, gebundeld in één thematische module, waarbij praktische kennis en gebruiksvriendelijke features hand in hand gaan.

Module Blue Minds online

Het volledige online archief van Blue Minds, en dus een onmisbare inspiratiebron op het raakvlak van politie en maatschappij, voor iedere medewerker die wil helpen om richting te geven aan onze politiediensten.

Ook deze politiezones gebruiken BlueConnect

Een uitgebreide rondleiding door BlueConnect?

Krijg meer uitleg over de troeven, features en inhoud waar u zelf meer over wilt weten.

De mensen achter BlueConnect

BlueConnect staat voor nuttige informatie en hands-on inspiratie met een unieke focus op de politie. Met dank aan de knowhow van een uitgebreid team van mensen binnen en buiten de politie, onder leiding van deze strategische adviesraad:

Onze andere oplossingen

Ontdek naast BlueConnect nog meer oplossingen op maat van de politie.
Magazine Icon

Blue Minds

Blue Minds – een initiatief van Vanden Broele en CPL – is het driemaandelijkse tijdschrift voor politie en maatschappij. Boeiende interviews, artikels en opiniestukken maken van ieder nummer onmisbaar leesvoer voor iedereen die wil helpen om richting te geven aan onze politiediensten.  

Opleidingen Icon

Blue Academy

Boeiende e-learnings, opleidingen en webinars, georganiseerd in samenwerking met CPL en CPS, belichten alle relevante facetten van het hedendaagse politiewerk. Onmisbaar voor iedere politiemedewerker die op de hoogte wil blijven van de nieuwste ontwikkelingen.

Boeken Icon

Blue Books

Talrijke boeken – al dan niet exclusief raadpleegbaar in BlueConnect – gidsen u moeiteloos door de geldende regelgeving, de laatste evoluties en de belangrijkste aandachtspunten die de dagelijkse praktijk van politiemedewerkers en -organisaties vormgeven.

Eveneens te ontdekken

Egovflow Embleem
Egovflow Logo

Digitale dienstverlening voor burgers, ondernemingen en verenigingen.

Esignflow Embleem
Esignflow Logo

De slimme en veilige manier om digitale documenten te beheren, ondertekenen en verzenden.