BlueConnect is een online bibliotheek van Vanden Broele

BlueConnect | Module E-learning IPS

De online en interactieve cursus voor iedere politiemedewerker die snel en efficiënt kennis wil verwerven of opfrissen over alle relevante facetten van internationale politiesamenwerking. In samenwerking met CGI en CPS.

Online en interactieve cursus IPS

🗸 snel 🗸 efficiënt 🗸 voordelig 🗸 gebruiksvriendelijk

De e-learning Internationale Politionele Samenwerking is dé online en interactieve cursus voor iedere politiemedewerker die snel en efficiënt, maar vooral op een voordelige en gebruiksvriendelijke manier, kennis wil verwerven of opfrissen over alle relevante facetten van internationale politiesamenwerking.

E-learning Internationale Politionele Samenwerking

Alles wat u moet weten over IPS

Basiskennis voor elke zone

Krijg met uw collega’s snel en efficiënt vat op de actuele regelgeving en de basisprincipes van de internationale politiesamenwerking: onmisbare basiskennis voor elke zone.

Concrete toepassingen

Leer bij / leer meer over internationale signaleringen, achter­volgingen over de grens, grensoverschrijdende samenwerking op het vlak van recherche, ...

In samenwerking met CGI en CPS

Profiteer mee van de knowhow van IPS-experten, door middel van een e­-learning die tot stand komt i.s.m. de directie CGI van de federale politie, en met CPS - Centre for Policing and Security vzw.

Naar de context van uw zone

Maak kennis met de mogelijkheden die internationale politiesamenwerking biedt en ontdek hoe u die kunt vertalen naar de context van uw zone.

Een online en interactieve cursus met heel wat troeven

Middel 1Donut Blueconnect

Vergaar op een boeiende en leuke manier (extra) kennis dankzij o.a. verhelderende en leerrijke filmpjes en handige quizjes om de opgedane kennis te testen.

Middel 1Donut Blueconnect

Leer moeiteloos waar, wanneer en hoe vaak u maar wilt, dankzij de handige mogelijkheden om iedere sessie te beginnen of voort te zetten waar u geëindigd was.

Middel 1Donut Blueconnect

Klik gemakkelijk door naar interessante documenten en relevante wetteksten, voor nog meer concreet inzicht in de materie.

Middel 1Donut Blueconnect

Kies voor een slimme besteding van uw documentatiebudget, dankzij een voordelige abonnementsprijs en een onbeperkte toegang voor alle medewerkers.

4 grote cursusdelen voor de 4 basistaken van IPS

1. De informatie-uitwisseling

Verkrijging, verstrekking en gebruik van informatie
Werking van internationale databanken
Uitwisseling en gebruik van bijzondere gegevens
...

Basistaak 1 - De informatie-uitwisseling

3. De uitvoering van buitenlandse justitiële verzoeken

Grensoverschrijdende bewijsverkrijging door middel van het Europese onderzoeksbevel
Bevriezing, inbeslagname en confiscatie
...

Basistaak 3 - De uitvoering van buitenlandse justitiële verzoeken

2. Het politieoptreden over de grens

Gezamenlijke patrouilles
Grensoverschrijdende achtervolging
Grensoverschrijdende observatie
...

Basistaak 2 - Het politieoptreden over de grens

4. De grensoverschrijdende opsporing

Grensoverschrijdende opsporing van vermogen
Het gebruik van Joint Investigation Teams
De bestrijding van cybercrime en e-evidence
...

Basistaak 4 - De grensoverschrijdende opsporing

Een uitgebreide rondleiding door BlueConnect - Module E-learning IPS?

Krijg meer uitleg over de troeven, features en inhoud waar u zelf meer over wilt weten.

Ontdek de andere modules van BlueConnect

Module Basis

Nuttige informatie en hands-on inspiratie over de werking en de organisatie van de politie, gebundeld in één thematische module, waarbij praktische kennis en gebruiksvriendelijke features hand in hand gaan.

Module Verkeer

Nuttige informatie en hands-on inspiratie voor een slimme aanpak van integriteitskwesties en tuchtdossiers, gebundeld in één thematische module, waarbij praktische kennis en gebruiksvriendelijke features hand in hand gaan.

Module Tucht, deontologie en integriteit

Nuttige informatie en hands-on inspiratie voor een slimme aanpak van integriteitskwesties en tuchtdossiers, gebundeld in één thematische module, waarbij praktische kennis en gebruiksvriendelijke features hand in hand gaan.

Module Financiën en Logistiek

Nuttige informatie en hands-on inspiratie over boekhouding, financiën, logistiek en overheidsopdrachten, gebundeld in één thematische module, waarbij praktische kennis en gebruiksvriendelijke features hand in hand gaan.

Module E-learning camerawetgeving voor politiediensten

De online en interactieve cursus voor iedere politiemedewerker die nieuwe of extra kennis wil vergaren, opfrissen of bijschaven rond de hoofdlijnen van de camerawetgeving.

Module E-learning overheidsopdrachten

De online en interactieve cursus voor iedere politiemedewerker die de nodige basiskennis wil verwerven of opfrissen om snel met overheidsopdrachten van start te kunnen gaan.

Module Blue Minds online

Het volledige online archief van Blue Minds, en dus een onmisbare inspiratiebron op het raakvlak van politie en maatschappij, voor iedere medewerker die wil helpen om richting te geven aan onze politiediensten.